Ce este dieta discociata si ce implica

Ce este dieta discociata si ce implica

Dieta discociata este o metoda populara de pierdere in greutate care implica consumul de alimente in functie de grupuri distincte de nutrienti. Aceasta metoda presupune ca anumite combinatii de alimente ar putea perturba digestia si metabolismul, ceea ce poate duce la cresterea in greutate si la dezvoltarea unor alte probleme de sanatate.

Ce este dieta disociata?

Principiul de baza al dietei discociate este de a consuma alimente bogate in proteine in timpul meselor principale, iar alimente bogate in carbohidrati si grasimi in timpul celorlalte mese sau separat de alimentele bogate in proteine. De exemplu, o masa tipica in dieta discociata ar putea fi o portie de carne, peste sau pui cu legume si o portie mica de cartofi sau orez, urmata de un desert facut din fructe.

Aceasta metoda presupune ca organismul uman are dificultati in a digera proteinele si carbohidratii in acelasi timp, ceea ce poate duce la cresterea in greutate dar si la dezvoltarea alte probleme de sanatate. Prin separarea alimentelor in funcție de grupuri de nutrienti, se crede ca se imbunatateste digestia si se reduce riscul de ingrasare.

Desi aceasta metoda poate fi eficienta pentru pierderea in greutate, ea poate fi dificil de urmat pe termen lung. Limitarea anumitor alimente si grupuri de nutrienti poate duce la deficiente nutritionale si poate avea un impact negativ asupra sanatatii in general.

In plus, cercetarile recente au aratat ca nu exista dovezi clare care sa sustina ideea ca prin combinarea anumitor alimente se va obtine o crestere in greutate sau probleme de sanatate. De fapt, o dieta echilibrata si variata care include o gama larga de alimente din toate grupurile de nutrienti poate fi cea mai sanatoasa optiune pentru majoritatea oamenilor.

Inainte de a incepe o dieta discociata sau orice alta metoda de pierdere in greutate, este important sa consulti un medic sau un specialist in nutritie pentru a te asigura ca dieta ta este sigura si eficienta din toate punctele de vedere. De asemenea, este important sa ai asteptari realiste si sa urmezi o dieta care poate fi sustinuta pe termen lung, in loc sa incerci sa obtii rezultate rapide si pe termen scurt prin metode drastice.

Este important sa urmezi o dieta daca vrei sa ai parte de cele mai bune rezultate. Cu cat vei incepe sa mananci mai sanatos si mai echilibrat cu atat rezultatele vor fi mai vizibile intr-o perioada scurta de timp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *