Cate calorii ar trebui sa arzi pe zi pentru a pierde in greutate?

Cate calorii ar trebui sa arzi pe zi pentru a pierde in greutate?

Cand este vorba de slabit, 2 piloni sunt esentiali. Pe de o parte, este vorba de practicarea unei activitati fizice regulate. Pe de alta parte, vorbim despre adoptarea unui regim alimentar echilibrat. Acestea sunt fundamentele oricarei dorinte de slabire. Combinate, ele sunt nu numai eficiente pentru silueta, ci si bune pentru sanatate.

Atunci cand aportul energetic este mai mic decat necesarul caloric, este favorizata pierderea in greutate. Cate calorii trebuie sa consumi (si sa arzi) pe zi pentru a face acest lucru?

Dieta trebuie sa asigure organismului caloriile necesare pentru a functiona corect. Odata ce nevoile de baza au fost satisfacute, sportul este folosit pentru a arde caloriile intr-un mod sanatos. In acest articol vei afla tot ce trebuie sa stii despre numarul de calorii pe care trebuie sa le arzii pe zi pentru a -ti atinge obiectivul de slabire.

Aportul zilnic de calorii- cum se calculeaza numarul de calorii pe zi?

Numarul de calorii pe care trebuie sa le arzi pe zi pentru a slabi nu este o stiinta exacta. Depinde de multi factori, inclusiv de nevoile calorice. Dar, exista o formula pentru a calcula acest lucru!

Acest lucru se datoreaza faptului ca se masoara cantitatea minima de energie necesara organismului pentru a-si asigura functiile vitale. Calculul in cauza, cunoscut sub numele de formula Harris si Benedict, este disponibil in 2 versiuni.

Care este necesarul caloric pentru o femeie?

Pentru femei, calculul este urmatorul: [9,5634 x Greutatea (kg)] + [184,96 x Inaltimea (m)] – (4,6756 x Varsta) + 655,0955
Numarul de calorii care trebuie sa fie eliminate pentru barbati
Pentru barbati, formula este: [13,7516 x Greutate (kg)] + [500,33 x Inaltime (m)] – (6,7550 x Varsta) + 66,473

Deficit caloric: ce cantitate de calorii trebuie sa se arda pe zi pentru a slabi?

Nivelul de activitate fizica ar trebui, de asemenea, sa fie luat in considerare in calcul. Cu cat este mai intensa, cu atat mai mult va creste rata metabolica bazala, care este estimata cu ajutorul formulei. Pentru a slabi, trebuie sa creezi un deficit caloric: cu alte cuvinte, consuma mai putine calorii decat cantitatea pe care o elimini in fiecare zi. Acest lucru se datoreaza faptului ca:

-Daca aportul de energie este egal cu necesarul de energie = greutate stabila;
-Daca aportul de energie este mai mic decat necesarul de energie = scadere in greutate;
-Daca aportul energetic este mai mare decat necesarul energetic = crestere in greutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *