5 riscuri pe care trebuie sa ti le asumi pentru a avansa in cariera

5 riscuri pe care trebuie sa ti le asumi pentru a avansa in cariera

Unele riscuri te vor dobori, dar altele te vor propulsa in varf… exact acolo unde vrei sa ajungi. Pentru a avansa in cariera, indrazneste sa-ti asumi anumite riscuri!

Probabil ca ai auzit o multime de povesti despre oameni care au ajuns in varful carierei lor asumandu-si riscuri care pareau ridicole. Este adevarat ca a fi prea precaut nu te va ajuta intotdeauna sa avansezi profesional. Asadar, exista anumite riscuri pe care este uneori mai bine sa ti le asumi daca vrei sa progresezi in cariera. Iata cinci dintre ele!

1. Cere mai mult

Daca postul tau iti permite deja sa te dezvolti ca profesionist si contine suficiente provocari, atunci nu trebuie sa faci mai mult. Cu toate acestea, daca crezi ca esti capabil sa faci mai mult, atunci afla de ce ai nevoie pentru a progresa si prezinta un plan sefului.

2. Nu te limita la salariu

Nu te concentra doar pe salariu si, chiar daca acesta nu este suficient, gaseste beneficii nefinanciare care fac ca munca ta sa merite. De asemenea, poti gasi implinirea in afara muncii, ceea ce ar putea fi dificil daca banii sunt singurul lucru la care te gandesti.

3. Invata cat de mult poti

Profita de fiecare ocazie pentru a invata ceva nou, pentru a dobandi cunostinte si abilitati care te vor face mai eficient. Desigur, s-ar putea sa pierzi ore pretioase pe care ai fi putut sa le petreci muncind, dar ai multe de castigat pe termen lung!

4. Urmeaza-ti mereu pasiunea

Daca stagnezi la locul de munca si ai epuizat toate modalitatile de a imbunatati situatia, poti incerca ceva nou. Mergi intr-o directie diferita.

5. Invata sa spui „nu”

Multi profesionisti se tem sa spuna „nu” de teama sa nu-si castige o reputatie proasta in fata sefului sau a colegilor lor. Cu toate acestea, nu ar trebui sa iti fie teama sa spui „nu” daca cei din jurul tau la birou depasesc limita. Este normal sa depui un efort suplimentar la serviciu din cand in cand, dar nimeni nu ar trebui sa fie nevoit sa se epuizeze pentru un loc de munca. Atunci cand spui „nu”, s-ar putea sa nu fii constient ca, intr-un fel, iti creezi propriile conditii de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *