Cele mai bune filme de comedie de-a lungul timpului

Cele mai bune filme de comedie de-a lungul timpului

Comediile sunt genul de filme care ne fac sa radem si sa ne distram. In decursul timpului, au existat multe filme comedie de care au reusit sa devina clasice, pastrandu-si popularitatea chiar si dupa ani si ani de la lansarea lor. In acest articol, vom prezenta o lista cu cele mai bune filme de comedie de-a lungul timpului.

Iata care sunt cele mai bune filme de comedie

„Some Like It Hot” (1959) – Regizat de Billy Wilder, filmul urmareste aventurile a doi muzicieni care se deghizeaza in femei pentru a evita mafiotii. Filmul a castigat 6 premii Oscar si este considerat unul dintre cele mai mari filme de comedie din toate timpurile.

„The Apartment” (1960) – De asemenea regizat de Billy Wilder, acest film spune povestea unui barbat care incearca sa avanseze in cariera prin imprumutarea apartamentului sau unor colegi de munca pentru intalniri secrete. Acest film a castigat 5 premii Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun film.

„Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb” (1964) – Regizat de Stanley Kubrick, filmul este o comedie neagra despre un general american care ordona un atac nuclear asupra Uniunii Sovietice. Filmul a fost nominalizat la 4 premii Oscar si a devenit un clasic al genului.

„Blazing Saddles” (1974) – Regizat de Mel Brooks, acest film de comedie western a devenit un succes de box office si a ramas popular de-a lungul anilor. Este cunoscut pentru umorul sau absurd si pentru abordarea satirica a rasismului.

„Airplane!” (1980) – Regizat de Jim Abrahams, David Zucker si Jerry Zucker, acest film parodiaza filmele de catastrofa si a devenit unul dintre cele mai populare filme de comedie din toate timpurile. Este cunoscut pentru replicile sale memorabile si pentru umorul sau rapid si absurd.

„Ghostbusters” (1984) – Regizat de Ivan Reitman, acest film de comedie despre un grup de vanatori de fantome a devenit un succes de box office si a ramas popular de-a lungul anilor. Este cunoscut pentru personajele sale memorabile si pentru umorul sau inteligent.

„The Princess Bride” (1987) – Regizat de Rob Reiner, acest film de aventura si comedie romantica a devenit unul dintre cele mai iubite filme de comedie din toate timpurile. Este cunoscut pentru personajele sale memorabile, replicile sale ingenioase si pentru abordarea sa satirică a genului fantasy.

„Groundhog Day” (1993) – Regizat de Harold Ramis, acest film spune povestea unui jurnalist care se trezeste in fiecare zi la acelasi moment, traind mereu aceeasi zi.

Toate aceste filme te vor cuceri inca de la prima secventa si pur si simplu te vor captiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *