Valuri de omagii dupa moartea lui Costa Titch pe scena

Valuri de omagii dupa moartea lui Costa Titch pe scena

O ancheta a fost deschisa dupa moartea artistului Costa Titch, care s-a prabusit pe scena sambata, 11 martie, a anuntat duminica, 12 martie, politia, informeaza AFP. Rapperul sud-african a devenit o vedeta datorita piesei Amapiano, care are 45 de milioane de vizualizari pe YouTube, si remixului acesteia cu rapperul Akon.

Rapperul in varsta de 28 de ani „s-a prabusit in timp ce canta” sambata seara intr-o suburbie a orasului Johannesburg, a declarat politia. Cauza decesului nu a fost inca stabilita si este prevazuta o autopsie.

Moartea lui Costa Tsobanoglou, numele sau real, survine la o luna dupa uciderea unui alt rapper sud-african popular, Kiernan Forbes sau „AKA”. Acesta a fost impuscat de doi barbati in fata unui restaurant din Durban (sud-est). Ancheta este inca in curs de desfasurare. Pe piesa Nkalakatha, el canta impreuna cu Forbes si Riky Rick, care s-a sinucis in urma cu doar un an. Cantecul incepe cu cuvintele: „Nu este adevarat ca murim, ci ca ne inmultim”.

Inainte de a deveni rapper, Constantinos Tsobanoglu, cunoscut si sub numele de Costa Titch, si-a inceput cariera ca dansator, isi aminteste corespondentul nostru la Johannesburg, Romain Chanson. O activitate care nu era suficient de bine platita si care l-a determinat sa compuna muzica pe care voia sa danseze. Costa Titch a fost cunoscut pentru piesa sa amapiano „Big Flexa”, care a inregistrat 45 de milioane de vizualizari pe YouTube si care impresioneaza prin calitatea coregrafiei.

Costa Titch spera sa isi duca cariera la nivel international. Acesta este motivul pentru care a semnat cu casa de discuri a rapperului americano-senegalez Akon, el insusi invitat sa cante pe un cover al piesei „Big Flexa” lansat in februarie. Derivat din muzica house, genul amapiano s-a nascut in township-urile sud-africane inainte de a deveni un succes mondial in ultimii ani.

Un val de omagii in Africa de Sud

Un val de omagii a inundat duminica retelele de socializare. Rapperul sud-african Da L.E.S. a scris pe Twitter: „Un mare talent plecat prea devreme.” Liderul partidului radical de stanga Economic Freedom Fighters (EFF), Julius Malema, a postat o inima franta cu numele Costa Titch. Societatea pentru drepturile muzicale din Africa de Sud a declarat ca este „intristata”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *