Charles III a primit un cadou cu valoare simbolica puternica

Charles III a primit un cadou cu valoare simbolica puternica

Elisabeth a II-a, raposata mama a lui Carol al III-lea, era cunoscuta ca fiind o mare iubitoare de cai. Fiul ei mostenitor a primit un cadou simbolic menit sa reflecte aceasta pasiune pentru lumea ecvestra.

La sapte luni de la moartea sa, Elisabeth a II-a ramane in mintea multora. In timp ce fiul ei, Charles al III-lea, va fi incoronat in primavara la Westminster Abbey din Londra, fosta regina continua sa fie aclamata, daca e sa ne luam dupa cel mai recent cadou facut de Politia Regala Canadiana Montata pentru Coroana. Dupa cum a relatat Hello! sambata, 11 martie, tatal printilor William si Harry a primit primul sau cal, un animal care ii placea in mod deosebit mamei sale decedate. Regele a facut cunostinta cu Noble, o frumoasa iapa neagra in varsta de 7 ani, cu care s-a pozat cu mandrie la grajdurile din Windsor.

Dupa cum au relatat colegii nostri britanici, regele s-a declarat „incantat” sa il primeasca pe Noble. Si este sigur ca acest cal se va integra perfect in noua sa viata regala, avand in vedere „CV-ul” sau, intrucat a participat la nouazeci de spectacole publice in cincizeci de locuri din Canada, nu mai putin!

Nu este prima data cand Politia Regala Canadiana Montata ofera un cal familiei Windsor. In timpul domniei sale, Elisabeth a II-a a primit nu mai putin de opt cai din partea vecinilor sai canadieni: Burmese, Centenial, James, George, Elizabeth, Sir John, Kluane si Darby. Acest lucru nu este surprinzator, deoarece relatia dintre Politia Regala Calare din Canada si monarhie dateaza din 1904, cand Regele Edward al VII-lea a conferit titlul „Royal” Politiei Calare din Commonwealth.

Moartea Elisabetei a II-a: cine a mostenit caii reginei?

Daca stim ca fidelii catei ai reginei Elisabeth a II-a au fost incredintati printului Andrew si fostei sale sotii Sarah Ferguson, ce se intampla cu caii regretatei suverane? Charles al III-lea a fost cel care a mostenit prestigiosul grajd al mamei sale, format din aproximativ cincizeci de cai. Noul monarh se va putea baza pe regina consort Camilla Parker Bowles pentru a supraveghea acest grajd masiv, dupa cum a declarat o sursa importanta din domeniul curselor pentru The Times: „Camilla iubeste cu adevarat cursele de cai si ea este cea care va vorbi cu antrenorii in fiecare zi, asa cum facea regina. Iar John Warren, managerul de curse al reginei Elisabeth a II-a, a adaugat: „Este absolut pasionata de curse”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *