Semne ca petreci prea mult in fata ecranelor

Semne ca petreci prea mult in fata ecranelor

Primul tau reflex atunci cand te trezesti dimineata este sa iti deschizi telefonul. Este si ultimul lucru la care te uiti inainte de a inchide ochii seara. Si iti vine greu sa nu il butonezi mereu in timpul zilei.

In zilele noastre, telefoanele smartphone au devenit cei mai buni aliati ai nostri: ne ajuta sa vorbim cu cei dragi, pentru cautarile pe Internet, pe post de GPS, pentru muzica, fotografii, videoclipuri, seriale sau filme, tot felul de aplicatii…ne insotesc peste tot in ceea ce facem si deci ne vine foarte greu sa ne detasam de ele.

Dar cum poti sti daca petreci prea mult timp in fata ecranelor? Si ca acest lucru te poate afecta in viata de zi cu zi?

Calitatea somnului. Daca ajungi sa iti dai seama de faptul ca din cauza timpului petrecut in fata ecranelor somnul tau are de suferit, ca nu beneficiezi de un somn reparator, acest lucru poate sa fie un semn ca petreci prea mult timp in fata ecranelor.

Se subestimeaza mult prea putin impactul luminii albastre emise de catre ecrane, care poate perturba ritmul circadian si face ca adormirea sa fie mult mai dificila. De asemenea, face ca riscul sa te trezesti in timpul noptii sa fie mai mare, un lucru care nu te va lasa sa ai un somn reparator.

Simptomele fizice. Unele semn fizice nu au cum sa ne insele si indica mereu o supraexpunere la ecrane. De exemplu:

– O oboseala oculara.
– Dureri de cap.
– Dureri cervicale.
– Dureri de umeri sau de cap.
– Dureri de spate.

O diminuare a productivitatii. Daca ajungi sa constati ca nu mai esti atat de productiv si ca nu mai poti sa iti faci sarcinil zilnice ca inainte, sau ca pur si simplu nu mai reusesti sa te concentrezi, acest lucru ar putea sa însemne ca iti petreci prea mult timp in fata ecranelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *