Masina second-hand: descopera-i avantajele de necontestat

Masina second-hand: descopera-i avantajele de necontestat

Achizitionarea unei masini reprezinta adesea o investitie substantiala pentru o gospodarie. Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca tot mai multi oameni se orienteaza catre masinile second hand pentru a economisi bani. Acest articol prezinta principalele avantaje pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand cumperi o masina second hand.

Un pret mult mai mic

Unul dintre principalele avantaje ale masinilor second-hand este pretul lor atractiv. De fapt, costul de achizitie a unei masini second-hand este, in general, mult mai mic decat cel al unei masini noi. In functie de model si de vechimea vehiculului, poti economisi pana la 50% din pretul unei masini noi. Unul dintre motivele acestei diferente de pret este faptul ca vehiculele se depreciaza rapid de indata ce sunt puse pe sosea pentru prima data.

O gama mai larga de modele si optiuni

Cumpararea unei masini second-hand ofera, de asemenea, o gama mai larga de modele, motoare si optiuni. De fapt, piata second-hand reuneste vehicule din diferiti ani de productie, ceea ce iti ofera o gama larga de optiuni. Mai mult, este adesea posibil sa gasesti masini echipate cu optiuni care initial erau costisitoare, fara a creste semnificativ pretul masinii second-hand.

Finisaje accesibile de varf de gama

Masinile second-hand ofera, de asemenea, posibilitatea de a cumpara finisaje de top sau optiuni suplimentare la un cost mai mic. De exemplu, poti gasi masini cu dotari precum climatizare automata, scaune din piele sau sisteme de navigatie GPS pentru un buget similar cu cel al unui model nou entry-level.

Taxe reduse

Pe langa pretul de achizitie, detinerea unei masini second-hand inseamna, in general, costuri de functionare mai mici decat in cazul unei masini noi. Acestea includ: asigurarea auto: taxele de asigurare sunt, in general, mai mici pentru o masina second-hand, deoarece valoarea de inlocuire a acesteia este mai mica decat cea a unui vehicul nou.

Impozitul: in unele tari, impozitul anual este calculat in functie de vechime si de valoare. Prin urmare, masinile second-hand pot fi impozitate mai avantajos.

Intretinerea: daca alegi un model cu o reputatie de fiabilitate, costurile de intretinere pentru o masina de ocazie pot fi similare cu cele pentru o masina noua. Cu toate acestea, este important sa verifici istoricul de intretinere al vehiculului inainte de a-l cumpara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *