Oboseala, digestie: plante aromatice excelente pentru sanatateg
Rezumat:
Plantele aromatice, pe langa faptul ca vin cu un plus de savoare si de culoare in farfurie, au si particularitatea de a fi cele mai bogate in micro-nutrienti. Deci trebuie neaparat sa profiti de anotimpul vara pentru a se regasi la tine in farfurie.
Plantele aromatice au avut mereu un rol important atunci cand vine vorba despre sanatate si starea de bine. Sunt minunatii naturale nu numai delicioase, dar au si o multime de proprietati benefice pentru corp.
Busuiocul, cu un efect antioxidant
Exista peste 150 de varietati, busuiocul verde fiind cel mai cunoscut, o vedeta a bucatariei italiene. Busuiocul lamaie are o savoare mai de lamaie si busuiocul purpuriu are un gust mai picant.
Busuiociul este bogat in antioxidanti variati care actioneaza in sinergie si protejeaza celulele de imbatranire.
Patrunjelul, anti-imbatranire
Este unul din cele mai bogate alimente in vitamina C – 177mg.100 de grame. Este o buna sursa de fier, anti-oboseala, a carui absorbtie este intarita de vitamina C. Atunci cand te simti mai obosit, nu trebuie sa iei suplimente, ci sa presari in farfurie cat mai mult patrunjel.
Menta, cea mai buna pentru digestie
Menta este o planta digestiva prin excelenta. Ajuta stomacul sa se goleasca, poate combate balonarile si spasmele instestinale, si poate stimula in acelasi timp si secretia de bila necesara digestiei lipidelor.
Coriandrul, anti-balonare
Coriandrul este foarte asemanator cu patrunjelul. Dar, atunci cand se consuma, nu ai cum sa il confunzi. Savoarea sa caracteristica, fie o adori, fie o urasti. Ne duce cu gandul la felurile de mancare asiatice peste care este cel mai adesea presarat. Este foarte bogat in vitamina K si in antioxidanti. Uleiul sau esential are virtuti digestive, poate calma durerile de burta si reduce balonarile.
Tibuleta este remineralizanta
Are numeroase vitamine- C, K si B9, dar si minerale. Iar consumul de legume din familia aliaceelor poate preveni cancerul din sfera digestiva.