Iata numarul exact de morcovi pe care trebuie sa il consumi pe zi pentru un bronz perfect, conform specialistilor
Rezumat:
Bronzul auriu perfect, un obiectiv pentru foarte multe femei pe timp de vara, se poate obtine foarte usor consumandu-se morcovi si legume crocante, recunoscute pentru numeroasele beneficii pentru sanatate.
Dar, oare cate ar trebui sa fie consumate in fiecare zi pentru un bronz perfect?
De ce morcovii sunt benefici pentru bronz?
Pentru o piele radioasa sub soare, cel mai bine ar fi sa consumi morcovi. Morcovul este o leguma care se poate regasi peste tot, plina de virtuti. Mai mult, este o excelenta sursa de betacaroten, un pigment natural responsabil cu nuanta lor vie si a beneficiilor pentru sanatate.
Betacarotenul este un precursor al vitaminei A, care poate favoriza productia de melanina, pigmentul responsabil cu bronzarea pielii. Deci, daca vei consuma in mod regulat morcovi, vei reusi sa intensifici bronzul, dar si sa il prelungesti.
Care sunt beneficiile morcovilor pentru piele?
Morcovii nu au beneficii doar pentru bronzare. Betacarotenul are si unele proprietati antioxidante. Acesti antioxidanti sunt cei care ajuta pielea sa se protejeze de problemele cauzate de razele UV ale soarelui. Aici intra arsurile solare sau imbatranirea prematura.
Morcovii sunt de asemenea, foarte bogati in vitamine si minerale esentiale precum vitamina C, dar si potasiu care ajuta la obtinerea unei pieli sanatoase si stralucitoare. Vitamina C este cea care favorizeaza productia de colagen, un lucru care va ajuta la mentinerea elasticitatii pielii.
Cati morcovi trebuie sa fie consumati zilnic?
Este de ajuns daca se consuma 100 de grame de morcovi pe zi pentru un bronz perfect. Aceasta portie de morcovi contine 8200 de mg de betacaroten. Si nevoile zilnice ale unui adult sunt in jur de 700. Cel mai bine ar fi sa se consume morcovi cruzi, bio. In acest fel, se va conserva un maximum de vitamine, de minerale si deci si de carotenoizi. Se pot taia bastonase si se pot asezona cu ulei de rapita sau de masline pentru a se asimila mai usor betacarotenul.