Cum sa avem grija de plamanii nostri
Rezumat:
Plamanii nostri sunt organe vitale, principala lor functie fiind aceea de a asigura schimbul de gaze pentru a putea respira. Acesta este motivul pentru care sunt protejati de cutia toracica.
Cum sa avem grija de plamanii nostri
Plamanii nostri primesc si utilizeaza aerul pe care il inspiram, fiind o adevarata poarta de intrare pentru toate microorganismele posibile: gaze, virusi, nanoparticule mai mult sau mai putin toxice…
Daca depasim un anumit prag de expunere la organisme toxice, putem resimti consecinte mai mult sau mai putin grave, de la o simpla tuse pana la afectiuni inflamatorii sau alergice.
Gesturile de efectuat zilnic pentru a avea grija de plamanii nostri
Care sunt plantele care au grija de plamanii nostri?
Curcuma (Curcuma longa). Cunoscuta si sub numele de sofran indian, curcuma este o planta erbacee perena, din aceeasi familie cu ghimbirul. A fost folosita ca condiment si planta medicinala de peste 3000 de ani. In radacina sa se gasesc toate elementele active, cum ar fi curcumina, cautate pentru diferitele lor proprietati si beneficii.
Pentru a profita de aceste beneficii, se poate consuma sub forma de pudra ca un condiment pentru a da gust supelor, pestelui, carnii, sosurilor sau legumelor. Turmericul este vandut, de asemenea, sub forma de capsule sau incorporat in anumite ceaiuri din plante
Mugurele de alun (Corylus avellana). Alunul este un arbore din familia Betulaceae. Alunul este cunoscut in special pentru fructele sale: alunele. Folosite in gastronomie, in produse de patiserie, proaspete, sub forma de pulbere sau in ulei, aceste fructe oleaginoase sunt bogate in omega 3, vitaminele E si B, fier, magneziu, fosfor, zinc, cupru si fibre.
Pe langa cele trei plante mentionate mai sus, exista si alte plante care au o varietate de beneficii pentru tractul nostru respirator.
Pulberea din seminte de cardamom (Elettaria cardamomum) ajuta la mentinerea sanatatii gatului si a plamanilor.
Haritaki (Terminalia chebula), un arbore foarte comun in India si utilizat pe scara larga in Ayurveda, sustine sanatatea respiratorie. Are proprietati astringente care ajuta la mentinerea echilibrului apei din nas, gat si plamani.
Nardul indian (Jatamansi) si valeriana rosie (Centranthus ruber) ne protejeaza si ne conserva plamanii si gatul. Ele ajuta la mentinerea curateniei plamanilor nostri.
Sursa: https://www.la-vie-naturelle.com/blog/post/poumons