De ce este bine sa ducem copiii la teatru?

De ce este bine sa ducem copiii la teatru?

In zilele noastre, multi copii isi petrec cea mai mare parte a timpului in fata televizorului, a jocurilor video, a retelelor sociale si asa mai departe. Pentru a schimba acest obicei, de ce sa nu-i ducem la teatru? Beneficiile acestei activitati pentru dezvoltarea lor sunt multiple.

Teatrul ca modalitate de deconectare de la ecrane

Crezi ca teatrul nu este pentru copii? Iti vei schimba parerea daca incepi sa ii duci.

Teatrul ajuta la deconectarea copiilor din ghearele ecranului. Le schimba viata de zi cu zi, permitandu-le sa descopere o opera intr-un mod mai uman si mai interpersonal. Copiii vor intelege ca exista lucruri mai interesante de urmarit in alta parte decat pe un ecran. Ei au numai de castigat, deoarece spectacolele de teatru pentru copii sunt amuzante, distractive si educative.

Teatrul ca modalitate de a invata sa se exprime mai bine

Atunci cand copiii citesc sau cand le spunem o poveste, mintea lor isi imagineaza scenele, felul in care arata personajele, vocile, gesturile lor… Acesta este un lucru foarte bun, deoarece pune o mare presiune asupra mintii creative a copiilor.

In teatru, fiecare personaj are propria voce, propriul costum si propriile actiuni. Acest lucru permite publicului sa se concentreze asupra cuvintelor si gesturilor actorilor. Observandu-i, copiii pot invata sa recunoasca modul in care sa se exprime emotional si fizic.

Pe langa faptul ca le imbunatateste exprimarea verbala si limbajul corporal, teatrul le permite, de asemenea, sa invete un vocabular nou. Acest lucru este foarte util intr-o perioada in care citim din ce in ce mai putin, desi cartile ne invata atat de multe cuvinte.

Teatrul ca instrument educational si lectie de viata

Vizionarea unei piese de teatru ii poate invata pe copii o lectie de viata. Raufacatorul care este invins si prins in cele din urma, baiatul bun care castiga intotdeauna, adevarul care iese la iveala in cele din urma, faptele bune care sfarsesc prin a fi recompensate… Toate acestea ii vor ajuta sa se comporte mai bine in viata de zi cu zi. In acest fel, ei vor intelege sensul prieteniei, al fraternitatii, al responsabilitatii si asa mai departe.

La fel ca si cartile, piesele de teatru pot fi folosite ca sursa de cunoastere. Copiii pot invata si revizui marii clasici din programa scolara.

Este rar, mai ales pentru noua generatie, sa mearga frecvent la teatru. Si totusi, aceasta iesire culturala este necesara pentru a-i ajuta pe copii sa se dezvolte. Ei au nevoie sa descopere si alte lucruri pentru a nu ramane mereu inchisi in camera lor. Scoala, cartile si ecranele nu sunt suficiente pentru a le dezvolta personalitatea si inteligenta.

Daca nu ti-ai dus inca copiii la teatru, aceste cateva randuri ar trebui sa te convinga sa o faci. Profita din plin si bucura-te de un timp minunat in familie!

Sursa: https://www.olympiccafe.fr/pourquoi-emmener-les-enfants-au-theatre/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *