Cum iti ajuti copilul sa treaca mai usor peste divort

Cum iti ajuti copilul sa treaca mai usor peste divort

Divortul poate fi o perioada dificila pentru orice copil, deoarece trebuie sa se adapteze la o schimbare majora in viata sa. Este important sa iti ajuti copilul sa treaca prin aceasta perioada in care va da dovada de mai multa sensibilitate si sa ii oferi suportul necesar. In acest articol, vei descoperi cateva modalitati prin care sa iti poti ajuta copilul sa treaca mai usor prin divort.

Iata cum iti poti ajuta copilul sa treaca mai usor peste divort

Comunica deschis si onest cu copilul tau

Este important sa discuti deschis si onest cu copilul tau despre divortul vostru. Copilul trebuie sa inteleaga ca nu este vina lui si ca voi doi il iubiti in continuare. Incearca sa raspunzi la intrebarile copilului intr-un mod calm si cat mai linistit posibil. Nu trebuie sa ii oferi prea multe detalii despre motivele divortului, dar asigura-te ca copilul tau stie ca voi doi sunteti hotarati sa ramaneti implicati in viata lui.

Asigura-te ca cel mic se simte in siguranta si protejat

Divortul poate schimba multe aspecte ale vietii unui copil, iar aceasta schimbare poate crea anxietate si stres. Asigura-te ca ii oferi copilului tau o rutina stabila si o casa sigura si confortabila. Asigura-te ca acesta se simte in deplina siguranta si protejat.

Asculta-ti copilul si arata-i empatie

Este important sa asculti cu atentie ceea ce are de spus copilul tau si sa ii arati empatie. Copiii pot avea multe sentimente si emotii in timpul divortului, inclusiv tristete, furie, anxietate sau confuzie. Intelege si respecta sentimentele copilului tau si arata-i ca ii pasa de cum se simte.

Nu-i face copilului tau promisiuni pe care nu le poti tine

In timpul divortului, este important sa nu faci copilului tau promisiuni pe care nu le poti tine. Nu promite ca vei fi mereu langa el, daca nu poti sa faci asta. In schimb, asigura-te ca iti petreci timpul cu copilul tau in mod regulat si ca ii arati ca este important.

Implica-te in viata copilului tau

Divortul poate insemna o schimbare majora in viata copilului tau, asa ca incearca sa fii implicat in viata lui. Participa la evenimente scolare si extracurriculare, petrece timp cu el in activitati de care este pasionat si arata-i ca iti pasa. Nu trebuie sa ii ignori sentimentele sau sa il lasi sa creada ca el nu este important. Cu cat vei fi mai implicata in viata sa cu atat acesta va asimila mai usor faptul ca parintii sai nu sunt impreuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *