Cele mai interesante atractii turistice din Portugalia

Cele mai interesante atractii turistice din Portugalia

Portugalia este o tara cu o istorie bogata si o cultura vibranta, oferind o multime de atractii turistice pentru cei care o viziteaza. De la orasele medievale pline de farmec, la plajele frumoase, pana la peisajele impresionante ale tarii, Portugalia are multe de oferit. In cele de mai jos vei descoperi cele mai interesante atractii turistice din Portugalia pe care le poti vizita in orice moment.

Daca ajungi aceasta minutata destinatie atunci trebuie sa iti faci timp pentru a o vizita in intregime. Vei avea parte de o experienta pe cinste.

Iata care sunt cele interesante atractii turistice din Portugalia

Lisabona – capitala Portugaliei este una dintre cele mai frumoase si animate orase ale Europei. In Lisabona veți gasi o combinatie unica de arhitectura traditionala portugheza si cu influente mediteraneene, precum si o gama larga de opțiuni pentru a te bucura de gastronomie si de o viata de noapte animate.

Castelo de São Jorge – este o cetate medievala care este situata in inima Lisabonei, oferind o vedere impresionanta asupra orasului dar si a raului Tejo.

Porto – un alt oras vibrant, situat in nordul Portugaliei, este faimos pentru productia de vinuri Porto si pentru cladirile sale istorice frumoase.

Coasta de Estoril – o zona pitoreasca de coasta situata la vest de Lisabona, care ofera o varietate de plaje frumoase si de orase in stil mediteranean.

Sintra – o destinatie turistica populara situata la doar 30 de minute de Lisabona, Sintra este faimoasa pentru castelele sale medievale dar si pentru peisajele sale uimitoare.

Algarve – situat in sudul Portugaliei, Algarve este faimos pentru plajele sale frumoase si pentru clima sa calda si insorita pe tot parcursul anului.

Parcul National Peneda-Gerês – este o zona naturala protejata, situata in nordul Portugaliei, este renumita pentru peisajele sale uimitoare dar si pentru viata salbatica bogata.

Convento de Cristo – situat in orasul Tomar, aceasta manastire istorica este unul dintre cele mai impresionante exemple de arhitectura gotica din Portugalia.

Cabo da Roca – situat la capatul vestic al continentului european, Cabo da Roca este punctul cel mai vestic al Europei si ofera o vedere impresionanta asupra oceanului.

Evora – un oraș medieval situat in centrul Portugaliei, Evora este cunoscut pentru arhitectura sa istorica impresionanta si pentru influentale sale culturale diverse.

In concluzie, Portugalia este o destinatie turistica frumoasa si interesanta, cu o varietate de atractii turistice pentru toate gusturile. Aici vei avea parte de o experienta de neuitat pe  care iti vei dori sa o retraiesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *