Bebelusul se trezeste des noaptea. Ce e de facut?

Bebelusul se trezeste des noaptea. Ce e de facut?

Este normal ca bebelusii sa se trezeasca noaptea, deoarece au nevoie sa manance la fiecare 3-4 ore. Cu toate acestea, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a-i ajuta sa doarma mai mult timp. Iata cateva sfaturi.

Cand bebelusul se trezeste noaptea, incercati mai intai sa-l calmati si sa-l linistiti. Daca bebelusul plange, ar trebui sa-i vorbiti cu blandete si sa incercati sa-l linistiti. Daca bebelusului ii este foame, trebuie sa-i dati de mancare. Daca bebelusului ii este sete, dati-i de baut. Daca bebelusul vrea sa doarma, puneti-l in pat etc.

De ce se trezesc bebelusii noaptea?

Bebelusii au nevoie de mult somn pentru a se dezvolta corespunzator. Cu toate acestea, se intampla des ca bebelusii sa se trezeasca noaptea. Exista mai multe motive pentru care bebelusii se trezesc noaptea. Unele dintre cele mai frecvente sunt nevoia de a se hrani, durerea sau faptul ca le este prea cald sau prea frig.

Nevoia de a se hrani este probabil cel mai frecvent motiv pentru care bebelusii se trezesc noaptea. Bebelusii au nevoie sa manance la fiecare 2-3 ore, chiar si noaptea. Daca bebelusul dumneavoastra se trezeste des noaptea, este important sa il hraniti de fiecare data cand va cere. Acest lucru il va ajuta sa adoarma din nou rapid si sa doarma mai bine pe parcursul noptii.

Durerea este, de asemenea, o cauza frecventa de trezire pe timp de noapte la bebelusi. Colicii, de exemplu, sunt foarte frecventi la bebelusi si pot fi foarte durerosi. Daca bebelusul dumneavoastra are colici, este important sa il masati usor si sa ii dati siropuri pentru durere daca este necesar.

Cum putem calma copilul pe timp de noapte?

Bebelusul se trezeste noaptea si nu se culca la loc cu usurinta? Este greu sa stii ce sa faci, dar exista cateva sfaturi care te pot ajuta.

In primul rand, incercati sa nu intrati in panica. Este normal ca bebelusii sa se trezeasca noaptea si nu inseamna ca ceva nu este in regula. Poate fi pur si simplu pentru ca ii este foame sau sete sau pentru ca are nevoie sa schimbe scutecul. De asemenea, este posibil sa aiba dureri sau sa se teama de intuneric.

Exista mai multe modalitati de a calma un bebelus noaptea. Prima este sa-i dati de mancare sau de baut daca ii este foame sau sete. Daca credeti ca are dureri undeva, incercati sa-i faceti un masaj usor sau sa-i aplicati o compresa calda. Daca credeti ca ii este frica de intuneric, incercati sa puneti o lampa de veghe in camera lui.

Este important sa nu va pierdeti rabdarea atunci cand incercati sa calmati copilul noaptea. Daca va simtiti frustrata, il puteti face si mai agitat. Incearca sa ramai calma si rabdatoare, si, curand, bebelusul va adormi din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *