Ghid complet pentru beton cerat exterior: avantaje si dezavantaje

Ghid complet pentru beton cerat exterior:  avantaje si dezavantaje

Betonul cerat pentru exterior a devenit treptat alegerea preferata pentru amenajarea exterioara. Versatilitatea si atractivitatea sa estetica il fac o optiune obligatorie pentru cei care doresc sa combine designul si durabilitatea.

Ce este betonul cerat exterior?

Betonul cerat pentru exterior, folosit adesea ca acoperire pentru pardoseala sau chiar ca finisaj pentru pereti, este o solutie eleganta pentru infrumusetarea si protejarea suprafetelor. Acest beton decorativ este o combinatie abila de ciment, rasina, pigmenti si, uneori, chiar cuart pentru un plus de rezistenta. Este disponibil intr-o gama larga de culori care pot fi folosite pentru a personaliza atat spatiile interioare, cat si cele exterioare. O aplicare atenta produce un finisaj neted, mineral, foarte apreciat pentru estetica sa rafinata si moderna. Desi pastreaza similitudini cu betonul cerat pentru interior, versiunea pentru exterior este tratata special pentru a rezista la o varietate de agresiuni externe, cum ar fi razele UV, intemperiile si uzura zilnica. Acest tip de beton poate fi utilizat si ca placare a peretilor, adaugand o nota industriala si moderna fatadelor sau peretilor perimetrali.

Avantajele oferite de betonul cerat

Estetica si design

Fie ca optezi pentru o pardoseala din beton cerat pentru o terasa, pentru alei sau chiar pentru o scara, acest material ofera un finisaj modern, lipsit de dezordine, departe de rosturile vizibile ale gresiei.

Durabilitate

Datorita rezistentei sale ridicate la intemperii si la razele UV, betonul cerat pentru exterior isi pastreaza culoarea si integritatea timp de multi ani. Rezistenta acestui material atunci cand este aplicat pe pardoseli exterioare inseamna ca nu vor aparea fisuri pe termen lung.

Usor de intretinut

Neted si neporos dupa tratament, nu retine nici murdaria, nici mucegaiul. O simpla curatare cu inalta presiune este tot ce este necesar pentru a-l mentine in stare perfecta.

Versatilitate

Fie ca este turnat peste o sapa existenta sau aplicat sub forma de strat subtire, poate fi adaptat la orice suprafata, de la terase la scari si pereti. Mai mult, gama de nuante disponibile pentru betonul cerat inseamna ca poti obtine un rezultat care se potriveste perfect cu mediul inconjurator.

Rezistenta la pete

In comparatie cu alte acoperiri exterioare, cum ar fi gresia, betonul cerat este rezistent la petele de ulei si de vin, in special datorita finisajului sau hidrofug.

Dezavantajele oferite de betonul cerat

Pret

Desi rezultatul este impecabil, costul initial al betonului cerat, combinand materialele si instalarea, este adesea mai mare decat cel al altor materiale.

Pregatire

Succesul instalarii betonului cerat depinde in mare masura de pregatirea substratului. Neglijenta poate duce la aparitia unor defecte vizibile.

Risc de fisurare

Ca orice beton, acesta este supus fisurarii. Cu toate acestea, o instalare bine executata si proportiile corecte ale componentelor vor limita aceste riscuri.

Sensibilitate la zgarieturi

Desi este rezistent, betonul cerat nu este imun la zgarieturi. Prin urmare, trebuie sa ai grija atunci cand muti mobilierul sau obiectele grele.

Costul betonului cerat pentru exterior

Pretul betonului cerat depinde de o serie de factori. Costul de achizitie a materialului variaza in functie de calitatea si culoarea aleasa. Pentru instalare, va trebui sa iei in calcul manopera, pregatirea suprafetei si orice finisaje. In cele din urma, desi este usor de intretinut, pot fi necesare produse specifice, generand costuri suplimentare pe termen lung.

 

Sursa: https://www.olympiccafe.fr/guide-complet-du-beton-cire-exterieur/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *