Cum alegi cel mai bun mobilier in stil industrial

Cum alegi cel mai bun mobilier in stil industrial

Stilul industrial in designul interior a devenit din ce in ce mai popular, oferind un aspect modern, urban si eclectic. Alegerea mobilierului potrivit pentru a crea o atmosfera industriala in casa ta poate fi provocatoare, dar cu putina cercetare si atentie la detalii, poti realiza cu usurinta un spatiu impresionant. In acest articol, vei descoperi care sunt pasii esentiali pentru a alege cel mai bun mobilier in stil industrial.

Iata cum alegi cel mai bun mobilier in stil industrial

  1. Intelege care este de fapt estetica stilului industrial

Inainte de a incepe cumparaturile, este important sa intelegi estetica specifica a stilului industrial. Aceasta estetica se bazeaza pe expunerea elementelor brute, cum ar fi caramida, metalul si lemnul, fara a le masca. Mobilierul in stil industrial se distinge prin linii simple, finisaje aspre si o combinatie de materiale durabile.

  1. Alege de fiecare data materiale autentice si durabile

Stilul industrial pune accent pe autenticitate si durabilitate. Cand alegi mobilier, opteaza pentru materiale precum otelul, lemnul masiv si pielea naturala. Evita materialele prelucrate excesiv sau imitatiile ieftine, deoarece acestea pot compromite autenticitatea designului industrial.

  1. Opteaza pentru mobilier functional si practic

Intr-un spatiu industrial, functionalitatea este la fel de importanta precum estetica. Alege piese de mobilier care indeplinesc scopuri practice, cum ar fi mesele cu spatiu de depozitare, rafturile deschise si mobilierul modular. Aceste elemente nu numai ca adauga caracter spatiului, dar si imbunatatesc utilitatea.

  1. Experimenteaza prin culori si finisaje

Stilul industrial permite o paleta variata de culori, dar cele mai frecvente sunt nuantele de gri, negru, maro si albastru inchis. Poti adauga accent cu elemente de metal vopsit sau accente colorate pentru a aduce un pic de caldura in spatiul industrial. Experimenteaza cu finisaje, cum ar fi vopsirea uzata sau lacurile mate, pentru a obtine un aspect autentic si vechi.

  1. Mixeaza pe piese noi si vintage

Pentru a adauga caracter si autenticitate spatiului, nu ezita sa combini piese noi cu piese vintage. Mobilierul industrial vintage poate aduce o nota de istorie si originalitate in casa ta. Asigura-te ca piesele vechi sunt in stare buna si se integreaza in mod armonios cu restul decorului.

Prin urmare, alegerea celui mai bun mobilier in stil industrial necesita o atentie la detalii si o intelegere clara a esteticii. Optand pentru materiale autentice, piese functionale si o combinatie echilibrata intre elementele noi si cele vintage, veti putea sa creati un spatiu industrial captivant si personalizat in propria ta locuinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *